Laborator de Modelare Matematica (Sala E13b)

Responsabil: prof.dr.ing. Bogdan VARGA

E-mail: Bogdan.Varga@auto.utcluj.ro

Prezentare

Laboratorul de Modelare Matematica este situat in cladirea Facultatii de Autovehicule Rutiere, Mecatronica si Mecanica, corpul E, etajul I, sala E13b si este utilizat pentru lucrarile aplicative la disciplinele departamentului.

Laboratorul are o suprafata utila de 50 mp, 15 posturi de lucru pentru studenti echipate cu laptopuri performante si router internet pentru studentii cu laptopuri individuale.

Laboratorul este folosit si pentru activitati de cercetare de catre cadrele didactice si studentii doctoranzi in cadrul contractelor si granturilor de cercetare, dar si studentii din cadrul Formula Student.

Obiect de activitate

Laboratorul de Modelare matematica deserveste ciclul de studiu de licenta si de masterat pentru efectuarea lucrarilor aplicative cu studentii. Acestia pot dezvolta modele virtuale pentru simularea functionarii autovehiculelor, respective a sistemelor acestora.

Pentru realizarea lucrarilor aplicative, studentii au acces la produse software furnizate pe baza de parteneriate universitare de catre urmatoarele companii: Microsoft, AVL List, IPG Automotive, MathWorks.

Linii de studii - Licenta

Laboratorul deserveste ciclurile de studiu de licenta pentru specializarile, respectiv disciplinele:

● Autovehicule Rutiere (AR): Procese si Caracteristici - Proiect.

Linii de studii - Masterat

Laboratorul deserveste ciclurile de studiu de masterat pentru specializarile, respectiv disciplinele:

● Automobilul si Mediul (AM): Sisteme Alternative de Propulsie ale Autovehiculelor.

● Advanced Techniques in Automotive Engineering (ATAE): Sisteme de Propulsie Hibride si Electrice, Managementul motoarelor cu ardere interna, Teoria automatizării componentelor autovehiculelor I si II, Managementul termic al autovehiculelor.

● Sisteme de Management si Control ale Autovehiculelor (SMCA): Controlul de baza in Ingineria Autovehiculelor, Sisteme de Transmisie si Control.

Dotare

Laboratorul de Simulare Computerizata este format dintr-o retea de 15 laptopuri performante si un sistem de proiectie pe care ruleaza aplicatii software specializate pentru simularea functionarii autovehiculelor echipate cu motoare clasice, hibride si electrice etc.

Aplicatiile software au fost furnizate de către compania AVL List GmbH, Graz, Austria si IPG Automotive GmbH, Karlsruhe, Germany pe baza unui parteneriat universitar. Aceste aplicatii sunt urmatoarele: AVL Boost / AVL Boost RT, AVL Excite, AVL Hydsim, AVL Fire, AVL Cruise, AVL Impress Chart, AVL Design Explorer.