Masterat

Sisteme de Management și Control ale Autovehiculelor
Descriere program


        Programul de masterat „Sisteme de management și control ale autovehiculelor” se lansează anul acesta în colaborare cu Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN). Programul este dedicat pregătirii pentru o carieră de succes în industria auto, punând accent pe relațiile de cauză și efect, și înțelegerea de ansamblu a sistemelor automotive. Ca și exemplu de roluri prin care studenții își pot aplica competențele dezvoltate în timpul programului de masterat sunt, printre altele, pozițiile de Application Engineer, Model Based Developer, System Engineer sau System Tester.

Programul se adresează tuturor absolveniților unei facultăți cu profil tehnic dornici de a participa la dezvoltarea noilor generații de autovehicule inteligente.

    Planul de învățământ al programului a fost dezvoltat de către experții Bosch împreună cu profesorii de la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică. Curricula include atât subiecte de cercetare-proiectare, dezvoltare de software în domeniul auto, senzori și sisteme de control al motorului, etc. dar și module de practică de specialitate în cadrul companiei Bosch.

Coordonatorul programului din partea UTCN este Prof. Dr. Ing. Nicolae Burnete
Coordonatorul programului din partea Centrului de Inginerie Bosch din Cluj este Dr. Ing. Ionuț Muntean.

Accesează curricula programului aici

Admitere

Înscrierile la program au loc în perioada 16 - 17 septembrie 2019 la Secretariatul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică (B-dul Muncii nr. 103-105, Cluj-Napoca). Admiterea se face pe baza evaluării dosarului de admitere și a unui interviu. Interviul are scopul de a cunoaște mai bine planurile, interesele și pasiunile candidaților.

Calendarul de admitere la masterat este disponibil aici
Actele necesare pentru dosarul de înscriere se pot verifica aici
Informații suplimentare se pot cere la secretariatul facultății sau se pot accesa aici


Burse

În cadrul acestui program Centrul de Inginerie Bosch din Cluj oferă 10 burse de excelență, în valoare de 1700 RON. Selecția pentru bursă se face pe baza unui interviu, planificat în data de 9 Octombrie. Studenții admiși la programul de master vor fi contactați pe e-mail pentru mai multe detalii. Condițiile pentru menținerea bursei sunt următoarele:

Prezență la cursuri: 90%

Realizarea și prezentarea unui proiect semestrial împreună cu mentori din cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

De asemenea, studenții au posibiltatea de a elabora lucrarea de disertație în cadrul companiei, și au posibilitatea de a se angaja după promovarea studiilor.

Lista candidaților care au fost selectați pentru bursă poate fi descărcată aici.


Bosch student App

Aplicația BOSCH Student va fi disponibilă în curând. Prin această aplicație studenții își vor valida prezența la cursuri și pot evalua cursurile pentru îmbunătățirea continuă a acestora. Studenții beneficiari de bursă își vor confirma prezența la cursuri prin intermediul acestei aplicații. De asemenea, diferitele noi oportunități, și respectiv evenimentele special organizate pentru studenți de către Centrul de Inginerie Bosch din Cluj vor fi comunicate tot prin acest app.